e-Képviselő

E-képviselő ma még nincsen sehol a világon. Ez az újfajta képviselő arra vállalkozik, hogy a Parlamentbe kerülve nem egy pártnak engedelmeskedik, és nem is a saját feje szerint dönt, hanem kizárólag választóinak utasításait követi.

Hogyan képes ezt a vállalását teljesíteni?
Úgy, hogy létrehoz egy internetes felületet, ahol a választók folyamatosan nyomon követhetik, hogy milyen kérdésekről kell dönteni a Parlamentben. Ezekről az ügyekről mind-mind szavazhatnak, ha akarnak, és az e-képviselő a többségi döntést viszi tovább az Országgyűlésbe. Valójában választóinak hangján szól, amikor felszólal a Parlamentben, és választónak meghosszabbított keze, amikor szavazógombot nyom. A honlapon önkéntes szakértők is segítik munkáját, akik „lefordítják” közérthető nyelvre a bonyolultabb szakkérdéseket.

Az e-képviselő választóinak kérésére kérdéseket intézhet miniszterekhez, interpellálhat, de akár törvényeket is beterjeszthet.

Az e-képviselő működésével bebizonyítja, hogy nem csak négyévenként lehet fontos a választók álláspontja és akarata.

Az Ön e-képviselője:

Bognár Attila  
független jelölt

(Életrajzom ide kattintva olvasható.)

SZAVAZÁS

CSAK a Hajdú-Bihar 6.sz. EVK választóinak: Szavazás.
(új ablakban nyílik meg)

Namiújság...

  • Főn-x: "Mire jó az IDE? "Nem való koalíciós partnernek, hiszen a képviselőit a választóik utasítják, és a választókat ugye nem lehet "lefizetni"... (2012.03.24. 22:08) Ki, mit tud - velünk kezdeni
  • 1.szóló: Csak Önökön múlik, hogy ott lesz-e a VÁLASZTÓK jelöltje is a szavazólapon a PÁRTOK jelöltjei mellett! (2011.04.29. 08:45) Ha "most vasárnap" lenne a választás...
  • 1.szóló: 3 fontos info: cédula kitöltési MINTA - egyéb e-képviselőkről - rólam. (2011.04.29. 08:41) Ajánlott levél
  • NessieGraf (törölt): Javaslom: Ha munkamániások, ne fogják vissza magukat. De aki állami fizetésben részesülő képviselő az másutt csak társadalmi munkában dolg... (2011.04.28. 02:16) Pár szó a választékról...
  • 1.szóló: Kinek-kinek szíve joga az egyedi védekezés: - postaláda nyílásának bedeszkázása, - telefon kihúzása/kikapcsolása - spamszűrés alkalmazása.... (2011.04.27. 08:19) Szpem vagy sem a kampánylevél?
  • 1.szóló: Egy kedves reakció,s a hivatalosan nevesített viszontválaszom: edemokracia.magyarorszag.hu/forum/posts/preList/156613.page (2011.04.19. 18:36) Időközi parlamenti választás 1.
  • 1.szóló: Nos, a lényeg az, hogy egy-egy eldöntendő típusú kérdésre az a "minden választópolgár" is csupán KETTŐ féle választ adhat! Ami az én szám... (2011.04.07. 02:00) Időközi1 (csak másolat!)

Címkék

5% (1) 750 (2) ajánlás (4) ajánlószelvény minta (1) általános kommentezés helye (1) anyagi (5) arányos (3) baloldal (1) betartás (1) bizalom (2) cédula (2) cégér (1) centrum (2) cikkek rólunk (1) csomag (1) cv (1) demokrácia (5) demokraták (2) demokratikus (2) egész (1) egyéni képviselő (4) egylete (2) életrajzom (1) életutam (2) ellenőrzés (3) ellenzékben (1) előválasztás (1) ember (1) esemény (2) facebook (1) független (1) garancia (2) geréb ágnes (1) gyűjtő (1) hiteles (1) honnan hogyan (3) ide (11) időközi (3) időközi választás (1) illegális (3) indítvány (1) internetes demokrácia (2) interpelláció (1) iwiw (1) jobboldal (1) juddin (1) kampány (4) kampányjáték (1) képviselet (4) képviselő (2) kérdések (2) kérdések javaslatok (2) kétfarkú (1) kinek jó (2) kisebbik rossz (3) kis párt (1) kitöltési minta (1) kívülről (1) költségek (2) kompenzáció (1) kormányon (1) kormányzás (2) kötött mandátum (1) közvetített (3) közvetített demokrácia (1) közvetlen (4) közvetlen demokrácia (3) kreatív (6) kritikus tömeg (5) különleges (1) kulturális (2) kulturális kreatívok (3) küszöb (4) lehetőség (5) lista (2) magamról (1) marketing (1) megfelelő (1) minta (1) mire jó (2) mosópor (1) nép (1) netminiszterelnök (1) oda (2) otthonszülők (1) parlamenti (5) párt (6) pénz (2) pluralista (1) politikai (1) politikus (1) preferenciák (1) program (4) rész (2) részvételi demokrácia (4) rólam (2) szakértői kormány (1) szándéknyilatkozat (1) szavazás (4) szavazóprogram (2) szivárvány (1) szólok (2) témajavaslatok (1) téma nélküli (1) törvényi keretek (1) válasz (3) választás (7) választási (7) választék (2) valódi (1) változás (3) véleményező (2) video archivum (1) Cím.keszi.vár.vány

Naptartó

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

NEM szavazóknak:

Újjobb jégkorszak várható Európában?

2009.08.06. 10:58 1.szóló

Legalábbis a volt/leendő (=örökös) miniszterelnök minapi következtetése szerint óhatatlanul ez következik be éppen:

- Súlyos hatalmi és gazdasági változások jégzajlásai sodorják magukkal a világot.
- Európában most lezárul egy korszak, egy történelmi fejezet, elveszíti érvényét egy szellemi koordináta-rendszer, amely megmérte, megítélte és minősítette eszméinket, politikai és gazdasági ideáinkat, sőt észjárásunkat is. Úgy tűnik, a legfontosabb dolgok valóban a fejekben dőlnek el.
-
Akik szellemi pályáról érkeznek a politika világába, rendszerint úgy gondolják, hogy egy politikai korszak uralkodó szellemi irányzatának középpontjában egy ideológiai rendszer, sőt filozófiai erejű tételek állnak. (...) esetében mítoszok, tabuk, babonás hiedelmek kusza és nyomasztó szövevényével állunk szemben.
- ((a liberális)) szellemi kör, amely a leghangosabban szokta a középkort sötétként emlegetni – nem utolsósorban azért, mert az emberek akkor hittek a csodákban ((szerintük)) a piac megadja a választ arra a kérdésre is, mi jó az embernek.
- a piac sem pénzügyi, sem erkölcsi értelemben nem képes önszabályozásra, és nem is lehet, mert nem tévedhetetlen. A piac megtéveszthető, félrevezethető, védtelen az emberi mohósággal és kapzsisággal szemben.
-
magának a piacnak is az állam lehet a megmentője. ((... a))  pénzelitet az államnak, a nemzeti közösség választott vezetőinek, a politikusoknak kell ((???)) kihúzniuk a slamasztikából. ((HA)) most nem lennének erős nemzetek és államok, s az államok kezében nem lennének olyan gazdasági eszközök, mint az állami nyugdíj, az egészségbiztosítók, a fejlesztési intézetek és a garanciaalapok ((AKKOR)) Ki mentené meg a bankokat, a pénzügyi vállalkozásokat, a globális vállalatbirodalmakat?

- ((Az európai baloldal drámája - Nem feledhetjük)) ha igényt tartunk a hajlíthatatlan, ám méltányos küzdő fél pozíciójából fakadó erkölcsi tőkére. A baloldal volt az a politikai mozgalom, amely a XIX. századtól azt a célt tűzte ki, hogy a tőkével nem rendelkező társadalmi rétegek számára harcoljon ki bizonyos alapvető jogokat.
A polgári demokráciák alkalmazkodóképessége, befogadó természete nyugaton visszaverte a forradalmi indíttatású baloldali kísérleteket, ugyanakkor a parlamentáris talapzatú baloldali mozgalmakat és programjaik legfontosabb tételeit beépítette az európai történelembe.

- Számunkra – akik hisszük, hogy a politikai közösségek, köztük a saját politikai közösségünk történelmi küldetéssel rendelkeznek, de legalábbis rendelkezhetnek – a történelem természetes menetéből következik, hogy a küldetések, ahogy születnek és felemelkednek, úgy le is hanyatlanak és véget is érnek. Az európai baloldal küldetése itt ért véget. ((CSAK annak???))
- A modern baloldal (...) válogatás nélkül ideológiai ellenségnek nyilvánított mindenkit, aki az egyén minden – nemzeti, vallási, családi, nemi – korláttól való meg-, illetve felszabadítási programjával szemben állt.
-
2004. december 5-én elvették tőlünk a nemzeti összetartozás élményét és méltóságát, amikor a szocialista kormány közpénzből magyar ellen uszította a magyart. ((-mellesleg győztek az IGEN-ek!!!))
-
két szélsőség viaskodása és hangpárbaja tölti be Magyarország politikai színpadát, (...) a szélsőséges liberális baloldal és a szélsőséges ((radikális?!)) jobboldal

- A modern európai jobboldal feladata Az európai néppártoknak, kinek-kinek a saját hazájában, s aztán közösen az Európai Unió testületeiben politikai vezetést és új szellemi alapokat kell teremteniük.
- A pártokra épülő demokráciákban ritka pillanat köszöntött ránk, amikor az egyik küzdő fél, esetünkben a jobboldal, egyedül maradt a küzdőtéren. ((-utoljára 20 éve volt ilyen!!!))
Az ilyen pillanat mély megalapozottságú politikai stratégiát, az egész kontinens jövőjéért érzett felelősségből táplálkozó erős erkölcsi érzéket, a megváltozott távlatok érzékeléséhez szükséges képességet, és egy, a siker esélyével kecsegtető társadalmi, gazdasági tervet követel.
((-NE!))
- A jobboldalnak meg kell értenie, hogy nem adhatja fel azt a korábbi küldetését, amellyel a szabadságot – az egyén, a személyként értelmezett individuum, valamint a tehetség, a vállalkozó szellem és a gazdasági aktivitás szabadságát – védte az állami túlszabályozás és túlhatalom, valamint a szocialista egalitarizmus ellen. ((???))
-
a nemzetek, a kontinens és a világ jövőjéért az első számú felelősséget a választott politikai vezetők képviselik, (...) A modern jobboldal lehet a szabályozott piac zászlóvivője, amely határt szab az ön- és világveszélyesnek bizonyult spekulációnak. A modern jobboldal lehet az, amely kimondja azt az egyszerű igazságot, hogy nem tűrjük el, hogy bárki is abból gazdagodhasson meg, hogy másokat tönkretett, és a modern jobboldal hirdetheti meg, hogy ezt sem a falusi, sem a világpiacon nem fogja eltűrni.(...) a védelem nélkül maradt emberek jogait, megtakarításait és biztonságát is neki kell megvédenie.
- Ám az európai jobboldalnak ((???)) itt még nem szabad megállnia. Ha pillanatnyi sikerét korszakká akarja hosszabbítani és terebélyesíteni, akkor új szellemi alapokat is kell adnia a csúfosan megbukott helyett. ((gykv. MINDKETTŐ helyett!!! - a KK-oknak tehát: - ))
Varázstalanítania kell, egyszer s mindenkorra szét kell oszlatnia a hamis mítoszokat és dogmákat. Bátran kell közelítenie az eddig érinthetetlen tabukhoz, melyek ledöntésére eddig nem érezte elérkezettnek az időt, és melyeket – nem látva magában elegendő erőt – inkább csak kerülgetett, vagy óvatosan alkalmazkodva próbált velük együtt élni.
-
Európa régi értékeit ötvözve a válságkezelés által felszínre hozott új felismerésekkel és értékekkel a következő tizenöt-húsz évben megújíthatja az európai civilizációt.

- (...) Magyarország esetében. Mi kettős korszakváltásban reménykedünk: lezárhatjuk a neoliberalizmus áldatlan korszakát, ugyanakkor lezárhatjuk az átmenet korszakát is, hiszen az elmúlt húsz év számunkra az átmenet korszaka volt.
- egymás mellett élt a régi és az új, a háttérből a régi világ irányított a múltból átmentett gazdasági erejével, titkosszolgálati kapcsolataival, médiabefolyásával, külföldi összeköttetéseivel, titkos paktumaival. Az elmúlt hét évben már nem is csak a háttérben, hanem a nyílt színen, a nagyközönség szeme láttára történt mindez.
- az eddigi kétpólusú politikai rendszer centrálissá alakulása, (...) a magyar választók lázadása az életidegen, agresszív és gondolatrendőrség-ízű szellemi és kulturális diktátumok ellen olyan lehetőséget jelent az egész magyar nemzet számára, amilyent talán soha többé nem kapunk majd.
-
A Gyurcsány–Bajnai-korszak lezárása, a szükséges és kívánatos elszámoltatás, a politikai felelősség helyreállítása, a közrend megteremtése, a munka, a teljesítmény, a vállalkozó szellem, a család, valamint a nemzet becsületének helyreállítása mind-mind óriási felelősség és egyben lehetőség is az új magyar jobboldali ((???)) korszak megteremtésére. Esély, hogy végre-valahára beváltsuk a magyar emberek történelmi lehetőségét. A lehetőség az embereké, a felelősség a magyar jobboldalé ((???)).

 

5 komment

Címkék: kreatív jobboldal demokrácia ide baloldal kulturális válasz kulturális kreatívok kisebbik rossz

A bejegyzés trackback címe:

https://ide-ide.blog.hu/api/trackback/id/tr241292240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kunszi · http://kunszi.fw.hu 2009.08.08. 11:34:36

Nincs itt semmi baj, csak Baja és Bajnai! :)
Egy kis jégkorszak meg jól jönne.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.08.12. 16:04:02

"... pénzelitet az államnak, a nemzeti közösség választott vezetőinek, a politikusoknak kell kihúzniuk a slamasztikából. (...)
Ki mentené meg a bankokat, a pénzügyi vállalkozásokat, a globális vállalatbirodalmakat?"

- de vajon MIÉRT kell(ene) megmenteni őket?
(...pláne "az állam"-nak, vagyis NEKÜNK!!!)

Miért nem ehetik meg, amit főztek, és mehetnek szépen tönkre?! Pont, hogy így lehetne/kellene harcolnunk a GLOBÁLIS vállatatbirodalmak ELLEN!!!

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.08.12. 16:32:25

- "Számunkra – (...) – a történelem természetes menetéből következik, hogy a küldetések, ahogy születnek és felemelkednek, úgy le is hanyatlanak és véget is érnek. Az európai baloldal küldetése itt ért véget."

Az európai jobboldalé pedig MÁR azt megelőzően...
NEM?
Valójában inka egy ingamozgást végeznek ezek az "oldalak", felváltva hol az egyik, hol a másik uralkodik (hol a másikon, hol az egyiken - de legritkább esetben saját magán;).

De VALÓBAN!
- aminek kezdete van, annak vége is van egyszer.
Lassan jöhetnek már IDE a "Kulturális Kreatívok"...
( kulturaliskreativok.ide-oda.hu/ )

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.08.12. 16:42:46

"- 2004. december 5-én elvették tőlünk a nemzeti összetartozás élményét és méltóságát, amikor a szocialista kormány közpénzből magyar ellen uszította a magyart."

Valójában nem "elvették", hanem elvetté-TE-k!

A népszavazás győzelmének érvényességéhez mindössze 2.012.200 IGEN szavazat kellett volna,
- a FIDESZ-re pedig 2002-ben 2.306.763-an,
- 2006-ban pedig 2.272.979-en szavaztak!!!
(-miközben persze a szocik akkor is egyfolytában lebeszéltek róluk minden választót!;)

Tehát egyedül csak az ő HATALMUKRA szavazók is már éppen elegen lettek volna a győzelemhez!!!

Aki pedig ISMERI ezeket a nyilvános adatokat,
mégis mást állít, az nyilvánvalóan HAZUDIK...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.09.08. 18:22:43

"A magyar jobboldal irányzatainak egyértelmű azonosítása meglehetősen nehézkes. A morális értékítéletekhez fűződő egyértelmű állásfoglalások, illetve a megfogalmazott elvek gyakran nem tükröződnek a mindennapi politizálásban, folyamatosan tetten érhető az értékek és fogalmak szándékos elmaszatolása, a következetesség feláldozása a szavazatmaximalizálás vagy épp az életben maradás oltárán, az értékelvűséget pedig gyakran felülírják a mindennapok taktikai megfontolásai és a rövidtávú érdekek. Ember legyen a talpán, aki a nyugaton bevált ideológiai kategóriákat a magyar belpolitika ideológiai katyvaszában alkalmazni tudja, és választópolgár legyen a talpán, aki a magyar pártpolitika lápvidékén stabil igazodási pontokat talál."
+
"a „magyar újkonzervativizmus” (...) olyan honlapok, folyóiratok mentén szerveződik, mint a Konzervatórium, a Kommentár, a Reakció, illetve a Közjó és Kapitalizmus Intézet. Erőteljes angolszász orientáció, szabadságjogok és a piacgazdaság melletti elkötelezettség jellemzi ezt a csoportot. Az ő esetükben az a nagy kérdés, hogy nézeteikkel képesek lesznek-e betörni a „mainstream” politikába, ez a fajta attitűd mennyiben képes érvényesülni a magyar politikai közegben." (Jeskó József)
süti beállítások módosítása