e-Képviselő

E-képviselő ma még nincsen sehol a világon. Ez az újfajta képviselő arra vállalkozik, hogy a Parlamentbe kerülve nem egy pártnak engedelmeskedik, és nem is a saját feje szerint dönt, hanem kizárólag választóinak utasításait követi.

Hogyan képes ezt a vállalását teljesíteni?
Úgy, hogy létrehoz egy internetes felületet, ahol a választók folyamatosan nyomon követhetik, hogy milyen kérdésekről kell dönteni a Parlamentben. Ezekről az ügyekről mind-mind szavazhatnak, ha akarnak, és az e-képviselő a többségi döntést viszi tovább az Országgyűlésbe. Valójában választóinak hangján szól, amikor felszólal a Parlamentben, és választónak meghosszabbított keze, amikor szavazógombot nyom. A honlapon önkéntes szakértők is segítik munkáját, akik „lefordítják” közérthető nyelvre a bonyolultabb szakkérdéseket.

Az e-képviselő választóinak kérésére kérdéseket intézhet miniszterekhez, interpellálhat, de akár törvényeket is beterjeszthet.

Az e-képviselő működésével bebizonyítja, hogy nem csak négyévenként lehet fontos a választók álláspontja és akarata.

Az Ön e-képviselője:

Bognár Attila  
független jelölt

(Életrajzom ide kattintva olvasható.)

SZAVAZÁS

CSAK a Hajdú-Bihar 6.sz. EVK választóinak: Szavazás.
(új ablakban nyílik meg)

Namiújság...

  • 1.szóló: @Főn-x: (meg az előzőre is:) Ezen pontok lényegi tulajdonsága a tömörség (kevésbé lényegi a "vizuális harmónia" - vagy mi:) A bővítésükre... (2012.03.25. 11:16) Ki, mit tud - velünk kezdeni
  • 1.szóló: Csak Önökön múlik, hogy ott lesz-e a VÁLASZTÓK jelöltje is a szavazólapon a PÁRTOK jelöltjei mellett! (2011.04.29. 08:45) Ha "most vasárnap" lenne a választás...
  • 1.szóló: 3 fontos info: cédula kitöltési MINTA - egyéb e-képviselőkről - rólam. (2011.04.29. 08:41) Ajánlott levél
  • NessieGraf (törölt): Javaslom: Ha munkamániások, ne fogják vissza magukat. De aki állami fizetésben részesülő képviselő az másutt csak társadalmi munkában dolg... (2011.04.28. 02:16) Pár szó a választékról...
  • 1.szóló: Kinek-kinek szíve joga az egyedi védekezés: - postaláda nyílásának bedeszkázása, - telefon kihúzása/kikapcsolása - spamszűrés alkalmazása.... (2011.04.27. 08:19) Szpem vagy sem a kampánylevél?
  • 1.szóló: Egy kedves reakció,s a hivatalosan nevesített viszontválaszom: edemokracia.magyarorszag.hu/forum/posts/preList/156613.page (2011.04.19. 18:36) Időközi parlamenti választás 1.
  • 1.szóló: Nos, a lényeg az, hogy egy-egy eldöntendő típusú kérdésre az a "minden választópolgár" is csupán KETTŐ féle választ adhat! Ami az én szám... (2011.04.07. 02:00) Időközi1 (csak másolat!)

Címkék

5% (1) 750 (2) ajánlás (4) ajánlószelvény minta (1) általános kommentezés helye (1) anyagi (5) arányos (3) baloldal (1) betartás (1) bizalom (2) cédula (2) cégér (1) centrum (2) cikkek rólunk (1) csomag (1) cv (1) demokrácia (5) demokraták (2) demokratikus (2) egész (1) egyéni képviselő (4) egylete (2) életrajzom (1) életutam (2) ellenőrzés (3) ellenzékben (1) előválasztás (1) ember (2) emberiség (1) esemény (2) facebook (1) független (1) garancia (2) geréb ágnes (1) gyűjtő (1) hiteles (1) honnan hogyan (3) ide (11) időközi (3) időközi választás (1) illegális (3) indítvány (1) internetes demokrácia (2) interpelláció (1) iwiw (1) jobboldal (1) juddin (1) kampány (4) kampányjáték (1) képviselet (4) képviselő (2) kérdések (2) kérdések javaslatok (2) kétfarkú (1) kinek jó (2) kisebbik rossz (3) kis párt (1) kitöltési minta (1) kívülről (1) költségek (2) kompenzáció (1) kormányon (1) kormányzás (2) kötött mandátum (1) közérzet (1) közvetített (3) közvetített demokrácia (1) közvetlen (4) közvetlen demokrácia (3) kreatív (6) kritikus tömeg (5) különleges (1) kulturális (2) kulturális kreatívok (3) küszöb (4) lehetőség (5) lista (2) magamról (1) marketing (1) megfelelő (1) minta (1) mire jó (2) mosópor (1) nép (1) netminiszterelnök (1) oda (2) ötlet (1) otthonszülők (1) parlamenti (5) párt (6) pénz (2) pluralista (1) politika (1) politikai (1) politikus (1) preferenciák (1) program (4) rész (2) részvételi demokrácia (4) rólam (2) szakértői kormány (1) szándéknyilatkozat (1) szavazás (4) szavazóprogram (2) szerintem (1) szivárvány (1) szólok (2) társadalom (1) témajavaslatok (1) téma nélküli (1) törvényi keretek (1) válasz (3) választás (7) választási (7) választék (2) valódi (1) változás (3) véleményező (2) video archivum (1) Cím.keszi.vár.vány

Naptartó

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

NEM szavazóknak:

Puskin szerint: - minden az Anyegin múlik...

2009.08.15. 19:42 1.szóló

... szerintem nem minden, de azért elég sok.

Azt "riogatás"-nak tartom, hogy több milliárdból lehet csak bejuttatni egy új pártot a parlamentbe...
Ez leginkább csak arra jó, hogy elriassza az új jelentkezőket, még a startvonal közeléből is.
Na és persze egy "hagyományos" párt működtetése valóban igen költséges lehet-NE...

Ámde mi éppen azért alapítottunk egy internetes pártot, hogy leszorítsuk a szükséges költségeket.
A legutóbbi akciónkkal (lásd 7.25-i post) pl. a választási kampány hirdetési költségeit tudnánk elspórolni.
(- már amennyiben partnerek lennének hozzá a választóink is...)
Az IDE majdani működéséhez szükséges szavazóprogram elkészítésének és használatának a költségét pedig eredetileg az állami költségvetésből megszerezhető párttámogatásból terveztük biztosítani.

Ezen mára némileg változtattunk, mivel időközben felerősödtek azok a méltányolandó választói követelések, hogy szűnjön meg a pártok állami támogatása - nos, rajtunk igazán ne múljon ez -, akkor viszont kérjük, hogy sziveskedjenek maguk megfinanszírozni az IDE minimális költségeit.

A kiadási oldalunk zömét a képviselőinket választóink által irányító szavazóprogram megfelelően biztonságos ("házibanki" szintű!) megíratása fogja kitenni. A szoftver mielőbbi elkészülte pedig meggyőző erejével igencsak jótékony hatással lehet majd a választási eredményünkre.
A következő tétel lesz majd a biztonságos és gyors üzemet biztosító hardver eszközök beszerzése - amit a választások előtt átmenetileg még bérlettel válthatunk ki...
Ezen kívül sajnos nem tekinthetünk el némi személyi és dologi költségek elismerésétől sem... Jómagam pl. pár év téritésmentes "pártmunka" után mára igencsak eljutottam addig a pontig (tönk széle), hogy - szégyen IDE, szégyen oda - július 1-től havi 50.000 Ft-os javadalmazást igényeljek meg... (- a 20.635,- Ft-os havi ápolási díj kiegészítésére).

Indíthattunk volna erre a finanszírozásra egy olyan gyűjtést, mint amit pl. legutóbb az LMP is sikeresen leutánzott amerikai minta után ("Adj egy forinttal többet!" ma 3282 fő = 5.260.305 Ft). Ez 75.522 EP szavazó mellett nem tűnik túl soknak... Különben is minek utánozzunk, ha lehetünk kreatívak is?!

Mi tehát azt találtuk ki, hogy magáért a részvételi lehetőségért kérünk egyfajta hozzájárulást, "használati díjat". Méghozzá úgy, hogy minél előbb kötelezi el valaki magát IDE, a közvetített közvetlen demokráciához, annál kevesebbe kerüljön ez neki.
Visszafelé haladva: - a választást követően a ténylegesen felálló rendszerünket fejenként 4.000 Ft-ért lehet majd igénybe venni a ciklus végéig a "későn kapcsoló(dó)" választópolgároknak. Előtte pedig az év végéig meghírdetett "akciós ajánlatunk" az, hogy:
- aki 3 új szavazónkat ismerteti meg az IDE által felkínált részvételi lehetőséggel, annak nem kell hozzájárulnia a költségekhez (-hiszen ő már "ledolgozta" azt - feltéve, hogy ezt 3 hét alatt megteszi)
- ennek alapján pedig aki 2 főt értesít rólunk, az 1000 Ft-ot, aki pedig csak 1 főt, az 2000 Ft-ot kell térítsen. Hírünk továbbadása nélkül tehát 3000 Ft IDEi "előfizetésel" válhat majdani jogosult felhasználóvá.
De - mint előbb írtam - ezen összeg "ledolgozására" adott a lehetőség - legalábbis minél előbb csatlakozik valaki IDE a hírvivőink közé, annál könnyebben talál még értesíthető szabad választókat...

IDE is várom a kritikus megjegyzéseket... (- bár jobban örülnék egy "kritikus tömeg"-nek;))

1 komment

Címkék: demokrácia pénz ide költségek anyagi választási közvetlen közvetített

A bejegyzés trackback címe:

https://ide-ide.blog.hu/api/trackback/id/tr881280335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kunszi · http://kunszi.fw.hu 2009.08.08. 11:40:37

Hát IDE nem nagyon jönnek a hozzászólások! :(

Tudod, hogy a rebellis magyar ember mindig azt mondta: Életünket és vérünket, de zabot nem.
Meg hogy: "Eb ura fakó", "Coki ne!" és ehhez hasonlókat.

Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér! - mondta a volt rektorom is sokszor. S amikor a pluszmunkáért pénzt kellett volna adni, akkor azt mondta: "Már nem csak a bokánkig, hanem a térdünkig se nagyon ér a takaró!"

Na, valahogy így vagyok én is nyugdíjasként evvel a takaróval.

Amúgy meg, miért nem adsz egy figyelemfelhívást a netlogra?
És ott kértem már kétszer, bár lehet, hogy nem olvastad, hogy az IDE fórumára csak akkor lehet írni, ha Te megnyitod a fórumozási lehetőséget.
Próbáld meg, mert ott most elég sok ember fordul elő! :)