e-Képviselő

E-képviselő ma még nincsen sehol a világon. Ez az újfajta képviselő arra vállalkozik, hogy a Parlamentbe kerülve nem egy pártnak engedelmeskedik, és nem is a saját feje szerint dönt, hanem kizárólag választóinak utasításait követi.

Hogyan képes ezt a vállalását teljesíteni?
Úgy, hogy létrehoz egy internetes felületet, ahol a választók folyamatosan nyomon követhetik, hogy milyen kérdésekről kell dönteni a Parlamentben. Ezekről az ügyekről mind-mind szavazhatnak, ha akarnak, és az e-képviselő a többségi döntést viszi tovább az Országgyűlésbe. Valójában választóinak hangján szól, amikor felszólal a Parlamentben, és választónak meghosszabbított keze, amikor szavazógombot nyom. A honlapon önkéntes szakértők is segítik munkáját, akik „lefordítják” közérthető nyelvre a bonyolultabb szakkérdéseket.

Az e-képviselő választóinak kérésére kérdéseket intézhet miniszterekhez, interpellálhat, de akár törvényeket is beterjeszthet.

Az e-képviselő működésével bebizonyítja, hogy nem csak négyévenként lehet fontos a választók álláspontja és akarata.

Az Ön e-képviselője:

Bognár Attila  
független jelölt

(Életrajzom ide kattintva olvasható.)

SZAVAZÁS

CSAK a Hajdú-Bihar 6.sz. EVK választóinak: Szavazás.
(új ablakban nyílik meg)

Namiújság...

  • 1.szóló: @Főn-x: (meg az előzőre is:) Ezen pontok lényegi tulajdonsága a tömörség (kevésbé lényegi a "vizuális harmónia" - vagy mi:) A bővítésükre... (2012.03.25. 11:16) Ki, mit tud - velünk kezdeni
  • 1.szóló: Csak Önökön múlik, hogy ott lesz-e a VÁLASZTÓK jelöltje is a szavazólapon a PÁRTOK jelöltjei mellett! (2011.04.29. 08:45) Ha "most vasárnap" lenne a választás...
  • 1.szóló: 3 fontos info: cédula kitöltési MINTA - egyéb e-képviselőkről - rólam. (2011.04.29. 08:41) Ajánlott levél
  • NessieGraf (törölt): Javaslom: Ha munkamániások, ne fogják vissza magukat. De aki állami fizetésben részesülő képviselő az másutt csak társadalmi munkában dolg... (2011.04.28. 02:16) Pár szó a választékról...
  • 1.szóló: Kinek-kinek szíve joga az egyedi védekezés: - postaláda nyílásának bedeszkázása, - telefon kihúzása/kikapcsolása - spamszűrés alkalmazása.... (2011.04.27. 08:19) Szpem vagy sem a kampánylevél?
  • 1.szóló: Egy kedves reakció,s a hivatalosan nevesített viszontválaszom: edemokracia.magyarorszag.hu/forum/posts/preList/156613.page (2011.04.19. 18:36) Időközi parlamenti választás 1.
  • 1.szóló: Nos, a lényeg az, hogy egy-egy eldöntendő típusú kérdésre az a "minden választópolgár" is csupán KETTŐ féle választ adhat! Ami az én szám... (2011.04.07. 02:00) Időközi1 (csak másolat!)

Címkék

5% (1) 750 (2) ajánlás (4) ajánlószelvény minta (1) általános kommentezés helye (1) anyagi (5) arányos (3) baloldal (1) betartás (1) bizalom (2) cédula (2) cégér (1) centrum (2) cikkek rólunk (1) csomag (1) cv (1) demokrácia (5) demokraták (2) demokratikus (2) egész (1) egyéni képviselő (4) egylete (2) életrajzom (1) életutam (2) ellenőrzés (3) ellenzékben (1) előválasztás (1) ember (2) emberiség (1) esemény (2) facebook (1) független (1) garancia (2) geréb ágnes (1) gyűjtő (1) hiteles (1) honnan hogyan (3) ide (11) időközi (3) időközi választás (1) illegális (3) indítvány (1) internetes demokrácia (2) interpelláció (1) iwiw (1) jobboldal (1) juddin (1) kampány (4) kampányjáték (1) képviselet (4) képviselő (2) kérdések (2) kérdések javaslatok (2) kétfarkú (1) kinek jó (2) kisebbik rossz (3) kis párt (1) kitöltési minta (1) kívülről (1) költségek (2) kompenzáció (1) kormányon (1) kormányzás (2) kötött mandátum (1) közérzet (1) közvetített (3) közvetített demokrácia (1) közvetlen (4) közvetlen demokrácia (3) kreatív (6) kritikus tömeg (5) különleges (1) kulturális (2) kulturális kreatívok (3) küszöb (4) lehetőség (5) lista (2) magamról (1) marketing (1) megfelelő (1) minta (1) mire jó (2) mosópor (1) nép (1) netminiszterelnök (1) oda (2) ötlet (1) otthonszülők (1) parlamenti (5) párt (6) pénz (2) pluralista (1) politika (1) politikai (1) politikus (1) preferenciák (1) program (4) rész (2) részvételi demokrácia (4) rólam (2) szakértői kormány (1) szándéknyilatkozat (1) szavazás (4) szavazóprogram (2) szerintem (1) szivárvány (1) szólok (2) társadalom (1) témajavaslatok (1) téma nélküli (1) törvényi keretek (1) válasz (3) választás (7) választási (7) választék (2) valódi (1) változás (3) véleményező (2) video archivum (1) Cím.keszi.vár.vány

Naptartó

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

NEM szavazóknak:

Időközi választás 1.21

2011.07.20. 20:11 1.szóló

Ön is lehet 600 ezer forintos fizetéssel parlamenti képviselő!

Tisztelt Választó!

Az Ön körzetében újra kiírták az időközi választásokat. 
Az előző fordulókból világossá vált, hogy az itt élők érzik, nincs tétje a szavazásnak, ezért mentek el kevesen a választások napján.
Jól és pontosan érzékelik a helyzetet. Mert a sokszor lenézett „kisemberek” bizony képesek reálisan gondolkodni.
A Parlamentben olyan nyomasztó fölényben van a Fidesz-KDNP, hogy már nem számít, ha eggyel többen ülnének a kétharmadot birtokló pártszövetség padsoraiban.
De ugyanez igaz az ellenzékre is. A Fidesz-KDNP túlsúlya miatt tökéletesen mindegy, hogy lesz-e még egy ellenzéki a Parlamentben, érdemben nem befolyásolhatnak ott semmit.

Mivel a térségnek és a városnak már több fideszes képviselője is van az Országgyűlésben, a megfelelő lobbi-erő is biztosított. Amit el lehet érni, azt ők elérik

Mi mindezekkel szemben egy olyan lehetőséget javasolunk, amely értelmet ad a választásnak.
Azt szeretnénk elérni, hogy végre jusson be a Parlamentbe egy hétköznapi, „egyszerű” ember is. Kapjon ő is még három éven át annyi fizetést, mint az „igazi” politikusok, lásson bele, hogy mi is folyik ott az Országgyűlésben, és mondja el véleményét, úgy, ahogyan ő látja.
Legyen végre ott egy olyan ember, aki nem pártkatona, akit nem pártok választottak ki, hanem a szerencséje, illetve azok, akik inkább őrá szavaznak majd, mint még egy politikusra.

Önök közül tényleg bárki lehet parlamenti képviselő, aki hajlandó részt venni a képviselő-jelölt sorsoláson!

A megoldás, amit ajánlunk, egyszerű, és teljesen törvényes, megfelel a hatályos jogszabályoknak.

Két feltétele van, hogy sikerüljön:
1. Össze kell gyűlnie a megfelelő számú (750 kopogtatócédulának).
2. Ha megvan a sorsolás eredménye, és kiválasztották maguk közül a szerencsés nyertest, akkor meg kell győzni az itt élőket, hogy tegyenek jót egy hozzájuk hasonló „egyszerű” emberrel, adjanak neki egy esélyt az életben, hogy élvezhesse az elitnek járó kiváltságokat. Vagyis szavazzanak elegendő számban a nép jelöltjére, ahelyett, hogy feleslegesen a párt-delegáltakra voksolnának.

Mit kell tennie ahhoz, hogy esetleg Ön legyen a szerencsés kiválasztott?

Írjon egy levelet az alábbi email címre 1.szolo@ide-oda.hu , ahol regisztráltatja magát, hogy szeretne részt venni a képviselő-jelölti sorsoláson. (Egyelőre elég, ha a nevét és az e-mail címét megírja.)
Ha bármiben bizonytalan, ha kérdése van, mindenre válaszolunk, a fentieknél sokkal részletesebben.

Ha sikerül bejutnia az Önök által megválasztott képviselőnek a Parlamentbe, akkor még egy meglepetést tartogatunk azoknak, akik nem hisznek az „egyszerű” emberek bölcsességében.
Azt szeretnénk, ha az így megválasztott képviselőt nem hagynák magára, hanem folyamatosan támogatnák.
Ezt úgy lehet megvalósítani, hogy létrehozunk egy internetes felületet (honlapot), ahol rendszeresen lehet szavazni azokról az ügyekről, amikről a Parlamentben dönteni kell. Vagyis az Önök jelöltje mindig úgy szavazna, ahogyan a választói, vagyis Önök akarják. (Az internetes szavazáson kialakult többségi véleményt képviselné.)
Az így működő honatyát e-képviselőnek (elektronikus-képviselőnek) is nevezhetnénk, hiszen ő tényleg az interneten keresztül közvetített választói akaratot képviselné.

Miért jó ez a szerencsés kiválasztottnak? Talán nem kellene magyarázni, de azért néhány dolgot ismételjünk meg újra:
három évig 600 ezer forintnyi havi fizetést kap
bepillantást nyer abba, hogyan is működik a Parlament
felszólalhat az Országházban – ha akar -, és megmutathatja, mit is gondolnak az ország dolgairól az „egyszerű” emberek (De nem kell megszólalnia sem, hisz eddig is akadt már több olyan képviselő, akik négy éven át egy szót sem szóltak.)
segítségével kipróbálhatják a választói, Önök, hogy interneten át irányíthatják, hogyan szavazzon a nevükben különböző kérdésekről

És mi a jó ebben nekünk, akik végig segítünk a folyamatban?
Csak annyi, hogy a valóságban is ellenőrizhetjük azokat az elméleteket, amiken régóta gondolkodunk. Sokan vagyunk, akiknek nem tetszik az a fajta demokrácia, ami ma működik. Túl kevesen, túlságosan szűk körből kiválasztva, és teljesen átláthatatlan módon döntenek a fejünk felett.
(de még ha legalább jól döntenének!)
Minden adott lenne a változtatáshoz, de ez nem érdeke azoknak, akik már a hatalomban vannak.
Ezért szeretnénk különféle módszereket kipróbálni, amelyekkel bebizonyítjuk, hogy lehet másképpen is.
Ilyen például a sorsolásos demokrácia, amelyben tényleg bárkiből lehet képviselő.
Vagy ilyen az e-képviselő is, akit nem pártja, hanem a saját választói irányíthatnak interneten keresztül.

Önök most kapnak egy esélyt. Püspökladány történelmet írhat. A modern demokráciákban még soha nem sorsoltak országgyűlési képviselőt. Világ-újdonság lesz, ha innen kerül be az első, sorsolással kiválasztott képviselő.
Boldoggá tehetnek valakit, aki hosszú ideje Önök között él, és csak az itt lakókon múlik, hogy egyszer szerencséje legyen az életben.

Szurkolunk, hogy sikerüljön, és persze mindenben segítünk.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ide-ide.blog.hu/api/trackback/id/tr203087644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.