e-Képviselő

E-képviselő ma még nincsen sehol a világon. Ez az újfajta képviselő arra vállalkozik, hogy a Parlamentbe kerülve nem egy pártnak engedelmeskedik, és nem is a saját feje szerint dönt, hanem kizárólag választóinak utasításait követi.

Hogyan képes ezt a vállalását teljesíteni?
Úgy, hogy létrehoz egy internetes felületet, ahol a választók folyamatosan nyomon követhetik, hogy milyen kérdésekről kell dönteni a Parlamentben. Ezekről az ügyekről mind-mind szavazhatnak, ha akarnak, és az e-képviselő a többségi döntést viszi tovább az Országgyűlésbe. Valójában választóinak hangján szól, amikor felszólal a Parlamentben, és választónak meghosszabbított keze, amikor szavazógombot nyom. A honlapon önkéntes szakértők is segítik munkáját, akik „lefordítják” közérthető nyelvre a bonyolultabb szakkérdéseket.

Az e-képviselő választóinak kérésére kérdéseket intézhet miniszterekhez, interpellálhat, de akár törvényeket is beterjeszthet.

Az e-képviselő működésével bebizonyítja, hogy nem csak négyévenként lehet fontos a választók álláspontja és akarata.

Az Ön e-képviselője:

Bognár Attila  
független jelölt

(Életrajzom ide kattintva olvasható.)

SZAVAZÁS

CSAK a Hajdú-Bihar 6.sz. EVK választóinak: Szavazás.
(új ablakban nyílik meg)

Namiújság...

  • Főn-x: "Mire jó az IDE? "Nem való koalíciós partnernek, hiszen a képviselőit a választóik utasítják, és a választókat ugye nem lehet "lefizetni"... (2012.03.24. 22:08) Ki, mit tud - velünk kezdeni
  • 1.szóló: Csak Önökön múlik, hogy ott lesz-e a VÁLASZTÓK jelöltje is a szavazólapon a PÁRTOK jelöltjei mellett! (2011.04.29. 08:45) Ha "most vasárnap" lenne a választás...
  • 1.szóló: 3 fontos info: cédula kitöltési MINTA - egyéb e-képviselőkről - rólam. (2011.04.29. 08:41) Ajánlott levél
  • NessieGraf (törölt): Javaslom: Ha munkamániások, ne fogják vissza magukat. De aki állami fizetésben részesülő képviselő az másutt csak társadalmi munkában dolg... (2011.04.28. 02:16) Pár szó a választékról...
  • 1.szóló: Kinek-kinek szíve joga az egyedi védekezés: - postaláda nyílásának bedeszkázása, - telefon kihúzása/kikapcsolása - spamszűrés alkalmazása.... (2011.04.27. 08:19) Szpem vagy sem a kampánylevél?
  • 1.szóló: Egy kedves reakció,s a hivatalosan nevesített viszontválaszom: edemokracia.magyarorszag.hu/forum/posts/preList/156613.page (2011.04.19. 18:36) Időközi parlamenti választás 1.
  • 1.szóló: Nos, a lényeg az, hogy egy-egy eldöntendő típusú kérdésre az a "minden választópolgár" is csupán KETTŐ féle választ adhat! Ami az én szám... (2011.04.07. 02:00) Időközi1 (csak másolat!)

Címkék

5% (1) 750 (2) ajánlás (4) ajánlószelvény minta (1) általános kommentezés helye (1) anyagi (5) arányos (3) baloldal (1) betartás (1) bizalom (2) cédula (2) cégér (1) centrum (2) cikkek rólunk (1) csomag (1) cv (1) demokrácia (5) demokraták (2) demokratikus (2) egész (1) egyéni képviselő (4) egylete (2) életrajzom (1) életutam (2) ellenőrzés (3) ellenzékben (1) előválasztás (1) ember (1) esemény (2) facebook (1) független (1) garancia (2) geréb ágnes (1) gyűjtő (1) hiteles (1) honnan hogyan (3) ide (11) időközi (3) időközi választás (1) illegális (3) indítvány (1) internetes demokrácia (2) interpelláció (1) iwiw (1) jobboldal (1) juddin (1) kampány (4) kampányjáték (1) képviselet (4) képviselő (2) kérdések (2) kérdések javaslatok (2) kétfarkú (1) kinek jó (2) kisebbik rossz (3) kis párt (1) kitöltési minta (1) kívülről (1) költségek (2) kompenzáció (1) kormányon (1) kormányzás (2) kötött mandátum (1) közvetített (3) közvetített demokrácia (1) közvetlen (4) közvetlen demokrácia (3) kreatív (6) kritikus tömeg (5) különleges (1) kulturális (2) kulturális kreatívok (3) küszöb (4) lehetőség (5) lista (2) magamról (1) marketing (1) megfelelő (1) minta (1) mire jó (2) mosópor (1) nép (1) netminiszterelnök (1) oda (2) otthonszülők (1) parlamenti (5) párt (6) pénz (2) pluralista (1) politikai (1) politikus (1) preferenciák (1) program (4) rész (2) részvételi demokrácia (4) rólam (2) szakértői kormány (1) szándéknyilatkozat (1) szavazás (4) szavazóprogram (2) szivárvány (1) szólok (2) témajavaslatok (1) téma nélküli (1) törvényi keretek (1) válasz (3) választás (7) választási (7) választék (2) valódi (1) változás (3) véleményező (2) video archivum (1) Cím.keszi.vár.vány

Naptartó

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

NEM szavazóknak:

IDE mindenki...

2010.11.13. 20:14 1.szóló

(( Figyelem! - Geréb Ágnes és az Otthonszülők téma lesz a poszt végén! ;))

Mivel mInDEnki a saját lovát dicséri, ezért az utóbbi években - amióta már nem vagyok IDE'tlen - többen próbáltak rávenni, hogy szövetkezzen az IDE az ő REMEK szervezetükkel, amit persze ők mindig úgy képzeltek volna, hogy majd az IDE szépen beleolvad az ő szervezetükbe, mert AZ övék a nagyobb, a szebb, a jobb, a régebbi stb. Pedig itt sem a méret a lényeg, de még csak nem is a kor - hanem leginkább az, hogy melyikük a befogadóbb...
Most mondhatnám, hogy "az IDE az IDEális befogadó", de ez így nem lenne igaz.

Az IDE ugyanis nem partner, hanem szolgáltató.

Ehhez pedig nincs szükség semmilyen fajta BELSŐ egyeztetésre, szervezeti, személyi összekapcsolódásra. A "megrendelő" egyszerűen közli az igényét, az IDE pedig -kívülről!- azt teszi, ami a vállalása: szolgáltatja a képviseletet - és kész.
Hogy ezt így BÁRKINEK meg is tehesse, abban is alapvető szerepe van az ARÁNYOS képviselet elvének, mert ez teszi lehetővé az egyeztetések mellőzését, hiszen így nem kell minden kérdésben egy "saját belső többségi" álláspontot kialakítani, csupán csak az ellentétes álláspontok egymáshoz viszonyított arányát kell megállapítani - egyszerű e-szavazással - és már lehet is képviselni azokat párhuzamosan...

A célunk tehát nem a különféle kisebb-nagyobb politikai csoportosulások egy táborba, egy zászló alá terelgetése, "csupán" azok parlamenti képviselete...

IDE jutottam el a poszt írásában - megint nehezen ment a fogalmazás:(
- amikor beesett a (...) aktuális hírlevele, benne a következő cikkekkel:
((a "kitérő" végén lesz majd IDE érvényes tanulság IS!:))

1. "Folytatódik-e a törvénytelenség?
Dr. Geréb Ágnes 31 napja börtönben tölti előzetes letartóztatását.
Mint arról korábban hírt adtunk, Geréb Ágnes alkotmányos és emberi alapjogunk, az otthonszülés választhatóságáért küzd. Az állam azonban a rendszerváltozás óta nem teljesíti kötelességét: nem rögzíti törvényben az otthonszülés szakmai minimum követelményeit, jogi és etikai feltétel-rendszerét, így nem biztosítja az otthonszülés biztonságos körülményeit!"
 

2. "Alkotmányos alapjog vagy törvényen kívüli helyzetbe taszítás?
Geréb Ágnest, az otthonszülés, családban születés legfőbb támogatóját előzetes letartóztatásba helyezték. Elemi és alkotmányos jogaink gyermekeink világra jötte kapcsán is csorbát szenvednek a hatalom nemtelen kiszolgálóinak hathatós közreműködésével. Kevés embert érint közvetlenül, így kis dolognak tűnhet számtalan tennivalónk sűrűjében, annál nagyobb kérdés a gyermeket váróknál: eldöntheti-e a család, hogy az asszony hol adjon életet gyermekének? Kap-e segítséget, szakszerű támogatást, ha valaki otthon, és nem kórházban szeretne szülni? Teljesíti-e az állam azon kötelességét, hogy biztosítsa állampolgárai számára az önrendelkezés gyakorlásának jogát ebben a tekintetben is?
Sajnos ki kell jelentsük, hogy nem."

Nos bevallom, kissé meglepett a dolog, mivel mindeddig (tévesen) úgy gondoltam, hogy az "otthonszülés" (mint "kevés embert érintő" "állampolgári önrendelkezési jog"!;) tipikusan LIBERÁLIS követelés - ám jobban utána gondolva persze már teljesen logikusnak tűnt, hogy ez a (meglehetősen Ó-) KONZERVATÍV szerveződés IS ezen az állásponton van a témában... Hiszen ha a "hagyomány" szerint szépanyáink IS "kórházon kívül" szültek (apropó, a TAXI-ban szülést levezető sofőröket mikor tartóztatják már le?!) akkor az a minimum, hogy egy RENDES hagyományőrző társulat IS kiáll az otthonszülésnek (legalább) a lehetősége mellett (-amíg ugye nem lehet majd MEGINT kötelező, ahogy a régi szép időkben IS volt;)

Tehát itt egy konkrét KÉRDÉS, amiben végeredményben EGY álláspontot képvisel (bár igencsak eltérő indokokkal:) LIBERÁLIS ÉS KONZERVATÍV IS.
Hasonló történt már a "vizitdíj" eltörlésénél is, amikor egyaránt ERRE biztatta a választókat a (kommunista!) MUNKÁSPÁRT ÉS a (mindenféle) FIDESZ IS (+gondolom, még a MIÉP is...)

Az IDE "közvetített közvetlen demokrácia" IDEája pont ezt az "alkalmi", egy-egy kérdés kapcsán összeálló "szövetség" kötést tenné alapesetté, vagyis minden kérdésre fennállna bármilyen eseti együtt szavazás - minden egyéb "elkötelezett" partnerség nélkül. Mindezt pedig a választóink utasítása szerint, a kisebbségük arányos képviselete mellett! Ebben extra a mi IDEánk azokhoz képest, akik szerint lehet más... (de nem biztos;)

Szólj hozzá!

Címkék: geréb ágnes közvetlen demokrácia arányos otthonszülők

A bejegyzés trackback címe:

https://ide-ide.blog.hu/api/trackback/id/tr772437574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása