e-Képviselő

E-képviselő ma még nincsen sehol a világon. Ez az újfajta képviselő arra vállalkozik, hogy a Parlamentbe kerülve nem egy pártnak engedelmeskedik, és nem is a saját feje szerint dönt, hanem kizárólag választóinak utasításait követi.

Hogyan képes ezt a vállalását teljesíteni?
Úgy, hogy létrehoz egy internetes felületet, ahol a választók folyamatosan nyomon követhetik, hogy milyen kérdésekről kell dönteni a Parlamentben. Ezekről az ügyekről mind-mind szavazhatnak, ha akarnak, és az e-képviselő a többségi döntést viszi tovább az Országgyűlésbe. Valójában választóinak hangján szól, amikor felszólal a Parlamentben, és választónak meghosszabbított keze, amikor szavazógombot nyom. A honlapon önkéntes szakértők is segítik munkáját, akik „lefordítják” közérthető nyelvre a bonyolultabb szakkérdéseket.

Az e-képviselő választóinak kérésére kérdéseket intézhet miniszterekhez, interpellálhat, de akár törvényeket is beterjeszthet.

Az e-képviselő működésével bebizonyítja, hogy nem csak négyévenként lehet fontos a választók álláspontja és akarata.

Az Ön e-képviselője:

Bognár Attila  
független jelölt

(Életrajzom ide kattintva olvasható.)

SZAVAZÁS

CSAK a Hajdú-Bihar 6.sz. EVK választóinak: Szavazás.
(új ablakban nyílik meg)

Namiújság...

  • Főn-x: "Mire jó az IDE? "Nem való koalíciós partnernek, hiszen a képviselőit a választóik utasítják, és a választókat ugye nem lehet "lefizetni"... (2012.03.24. 22:08) Ki, mit tud - velünk kezdeni
  • 1.szóló: Csak Önökön múlik, hogy ott lesz-e a VÁLASZTÓK jelöltje is a szavazólapon a PÁRTOK jelöltjei mellett! (2011.04.29. 08:45) Ha "most vasárnap" lenne a választás...
  • 1.szóló: 3 fontos info: cédula kitöltési MINTA - egyéb e-képviselőkről - rólam. (2011.04.29. 08:41) Ajánlott levél
  • NessieGraf (törölt): Javaslom: Ha munkamániások, ne fogják vissza magukat. De aki állami fizetésben részesülő képviselő az másutt csak társadalmi munkában dolg... (2011.04.28. 02:16) Pár szó a választékról...
  • 1.szóló: Kinek-kinek szíve joga az egyedi védekezés: - postaláda nyílásának bedeszkázása, - telefon kihúzása/kikapcsolása - spamszűrés alkalmazása.... (2011.04.27. 08:19) Szpem vagy sem a kampánylevél?
  • 1.szóló: Egy kedves reakció,s a hivatalosan nevesített viszontválaszom: edemokracia.magyarorszag.hu/forum/posts/preList/156613.page (2011.04.19. 18:36) Időközi parlamenti választás 1.
  • 1.szóló: Nos, a lényeg az, hogy egy-egy eldöntendő típusú kérdésre az a "minden választópolgár" is csupán KETTŐ féle választ adhat! Ami az én szám... (2011.04.07. 02:00) Időközi1 (csak másolat!)

Címkék

5% (1) 750 (2) ajánlás (4) ajánlószelvény minta (1) általános kommentezés helye (1) anyagi (5) arányos (3) baloldal (1) betartás (1) bizalom (2) cédula (2) cégér (1) centrum (2) cikkek rólunk (1) csomag (1) cv (1) demokrácia (5) demokraták (2) demokratikus (2) egész (1) egyéni képviselő (4) egylete (2) életrajzom (1) életutam (2) ellenőrzés (3) ellenzékben (1) előválasztás (1) ember (1) esemény (2) facebook (1) független (1) garancia (2) geréb ágnes (1) gyűjtő (1) hiteles (1) honnan hogyan (3) ide (11) időközi (3) időközi választás (1) illegális (3) indítvány (1) internetes demokrácia (2) interpelláció (1) iwiw (1) jobboldal (1) juddin (1) kampány (4) kampányjáték (1) képviselet (4) képviselő (2) kérdések (2) kérdések javaslatok (2) kétfarkú (1) kinek jó (2) kisebbik rossz (3) kis párt (1) kitöltési minta (1) kívülről (1) költségek (2) kompenzáció (1) kormányon (1) kormányzás (2) kötött mandátum (1) közvetített (3) közvetített demokrácia (1) közvetlen (4) közvetlen demokrácia (3) kreatív (6) kritikus tömeg (5) különleges (1) kulturális (2) kulturális kreatívok (3) küszöb (4) lehetőség (5) lista (2) magamról (1) marketing (1) megfelelő (1) minta (1) mire jó (2) mosópor (1) nép (1) netminiszterelnök (1) oda (2) otthonszülők (1) parlamenti (5) párt (6) pénz (2) pluralista (1) politikai (1) politikus (1) preferenciák (1) program (4) rész (2) részvételi demokrácia (4) rólam (2) szakértői kormány (1) szándéknyilatkozat (1) szavazás (4) szavazóprogram (2) szivárvány (1) szólok (2) témajavaslatok (1) téma nélküli (1) törvényi keretek (1) válasz (3) választás (7) választási (7) választék (2) valódi (1) változás (3) véleményező (2) video archivum (1) Cím.keszi.vár.vány

Naptartó

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

NEM szavazóknak:

Politikai marketing

2010.09.28. 20:14 1.szóló

Nekem a "marketing"-ről mindig a "markecolás" szó ugrik be, amikor kétes alakok elveszik az elkábított áldozat összes pénzét. Ennek mai modern, "turbó" változata, amikor előbb még HITELT is vetetnek fel vele, hogy még jobban kifoszthassák... (Persze itt most éppen nem a marketingesek, hanem az őket megbízó politikusok általi kifosztásunkra gondolok.)

A politikáról külön posztot lehetne írni (igen durva "marketing" fogás, ahogy lebeszélnek minket a politizálásról - pont maguk a politikusok!). A "politikai marketing"-ről meg József Attila szavai jutnak eszembe: "neve - ha van - csak áruvédjegy, mint akármely mosóporé" - bár ő ezt a "más költők"-ről írta, de ugyanúgy IDE is illik a "más politikusok"-ra is (szintén külön téma:).

A drága market-ingesek fordították le/ki a KÖZ eme régi jó mondását is:
"A jó bornak nem kell cégér" (41.400 találat:) épp az ellenkezőjére mindössze egy szó lecserélésével erre: "A jó bornak IS kell cégér" (csak 14.600 találat!:))).
Nos, olybá tűnik, hogy mégse a "cégérgyáros" marketingeseknek áll a világ(háló).

Ám tegyünk csak egy próbát még azért a "14.600"-ért is! "Véletlenül" épp tegnap jelent meg egy szakmai blogon egy poszt: "Hangsúlyozzuk az előnyeinket!" címmel, amely pont rímel a "cégért a jó bornak is" gondolatra - elvégre ezt is marketinges írta...
(IDE kicsit "testreszabtam" ezt az "...inget", de amott elolvasható az eredeti is)

Mire gondol ha valaki az oldaladra látogat?
Ilyet már láttam vagy százat! vagy Hú, ez kell nekem!

De mi kell ahhoz, hogy a második kategóriába kerüljünk? Sok minden. Például:

Hangsúlyozzuk az előnyeinket!

  Na, eddig nem mondtam nagy bölcsességet. (bár sokan mégis megfeledkeznek erről) De a siker - itt is - a részleteken múlik. Milyen előnyöket hangsúlyozzunk:
Megbízhatóság? - Szakértelem? - Minőség?
Bullshit! Mindenki ezt mondja magáról!

Igazi előnyök kellenek. Én leginkább a "Miért engem?" típusú megközelítést javaslom. Ilyenkor azt kérem az ügyfelemtől, hogy valóban gondolkodjon el, hogy miért érdemes őt választani. Nem is olyan egyszerű a válasz. Hosszabb-rövidebb gondolkodás után jönnek a sablonos válaszok. Újabb kérdés: akkor kérlek mondj olyan előnyöket, amik miatt jobb vagy a konkurenciádnál! Tényleg jobb!
(...)
Olyan előnyt kell biztosítani ami valóban hasznos, és lehetőleg egyedi. Természetesen előny lehet [[ a "konzultáció" lehetősége vagy a "részvétel" a jelölésben és a választáson ]] stb., de csak akkor ha ez nem elvárás a piacon. Ha mindenki adja, akkor ez már nem előny. De én azt javaslom, hogy nem elsősorban árkedvezmény irányában érdemes gondolkodni.

A legegyszerűbb az, ha megkérdezzük az ügyfeleinket, hogy mi jelentene számukra igazi előnyt. Meglepően sok és új információt fognak mondani!

Rendben, akkor hát kérdezzük meg őket:

Kedves "Feleink"!

Számotokra mi jelentene igazi előnyt?

Vagyis Ti milyen előnyért választanátok az IDE vázolt "közvetített közvetlen demokráciát"?

Elsőnek hadd válaszoljak rá jómagam - mint "1. szóló" ;-)

FRISS:

Üdvözöllek a Marketingiskolában!

Meggyőződésem, hogy nagyon jó döntést hoztál, amikor úgy döntöttél, hogy befektetsz a Marketingiskolába.

Rengeteget dolgoztunk azon, hogy olyan teljes, használható és készpénzre váltható tudást kapjál, ami alkalmas arra, hogy egyszer és mindenkorra megoldja a marketing problémáidat.

De ennek mi csak a lehetőségét tudjuk megteremteni. A tudást, és főleg a gyakorlati alkalmazást nem lehet megvenni.

A befektetésed a Marketingiskolába akkor fog megtérülni, ha rendszeresen elég időt szánsz rá, hogy ne csak megtanuld, hanem használd is az itt található tudást.

Mindent megtettünk azért, hogy megteremtsük a sikered lehetőségét.

Most Rajtad a sor, hogy a tevékeny részvételeddel és munkáddal ezt a lehetőséget igazi sikerre váltsd.

Vágjunk bele!

Jó lesz ez nekem? :(

5 komment

Címkék: marketing politikai mosópor cégér

A bejegyzés trackback címe:

https://ide-ide.blog.hu/api/trackback/id/tr252329952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.09.29. 02:32:06

Nos, örömmel jelenthetem, hogy az egész pol.ha.piacon csak nálunk kaphatsz (majd) olyan képviselőt magadnak, akit a szavazataiddal 4 éven át közvetlenül irányíthatsz (ha épp akarod), amely még a beküldött kérdéseIDEt is felolvassa a parlamentben, és az általad ajánlott módosító indítványokat is megteszi...
- szóval: VALÓDI KÉP.VISELŐD lesz
(-már csak elegen kell rá szavaznotok 2014-ben:)
Ráadásul vissza sem kell majd hívnod, jön ő magától is, ha lejár az IDEje, - az a 3-6 hónap, - utána kapsz helyette egy frisset, de azt a régit is használhatod tovább IDEkint, ha vállalja...
Jelige:
- a lehetetlent azonnal teljesítjük, a csodákra előjegyzéseket veszünk fel ;)

És most jöjjenek a Ti előny-igényléseitek!

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.09.29. 18:31:15

Ez jó - ez tetszik! Legalábbis, ha elképzelem a működését nagyban: virtuális országgyűlés? a gépen keresztül juttatom el a hús-vér képviselőmhöz az ötleteimet az aktuális témában, azaz a törvényhozásban "kicsi rész" vagyok... A hús-vér pedig... mit is csinál? Előzetesen összegzi a választói többségi akaratot az ő meglátásait beletéve. Ezért jó, ha cserélődik negyed, vagy félévente... nem rossz! :)
Önmaga nem repeszt az egekbe, én pedig aktivizálhatom magam az életszerűségem jegyében - pláne jó!
Már csak az maradt hátra, hogy ki hajtja majd végre a nagyon jogos, nagyon hasznos, nagyon haladó szellemű rendeleteket, törvényeknek ki szerez érvényt visszafelé?
Segíts már! (hogy tudok a blog.hu blogomon másik blogot elérhetővé tenni - ezt szeretném, hogy ne csak akkor érjek ide - pardon!IDE -, ha a kommentnél kattintok... arról nem is szólva, hogy ajánlanám én másoknak is, hogy lessenek be :)- de olyan hülye vagyok, hogy nem értem ezt a bloghus rendszert *o* )

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.09.29. 23:24:06

@térfél: Szinte teljesen jól "vetted" az adást:
"virtuális országgyűlés?"
- igen - "Felsőház" helyett "Külsőház" avagy "sok-sok ház", vagyis "demokrácia otthonról"...
"összegzi a választói többségi akaratot az ő meglátásait beletéve." - majdnem, csak még jobb!:)
"összegzi" (csak nem ő)
- a vitát és szavazásainkat egy szoftver összegzi, és adja át a frakció tagjainak képviseletre (ez már jövőre menni is fog demo-üzemben)
"többségi" (de nem csak!:)
- a képviselőink többsége a többségit, kisebbsége meg a kisebbségit viszi be a parlamentbe! Így tudunk valóban mindenkit képviselni, ahogy ígértem.
"meglátásait beletéve"
- épp csak úgy, és akkor, mint bármelyik mezei választónk, az előzetes vitában és szavazásban. Onnantól már "csak" szolgai képviseletet lát el.
"ki hajtja majd végre"
- hát a "végrehajtó" (hatalmi ág), azaz egy lehetőleg "szakértői" kormány. Hisz a fenti modell csak a "törvényhozás", amit a klasszikus recept ("hatalom-megosztás") szerint szét kell választani a végrehajtástól! Mert csak így érvényesülhet a parlament másik fontos feladata a végrehajtás ELLENŐRZÉSE (éves beszámoltatás, indokolt esetben azonnali leváltás!).

Ez az IDEális (de csak átmeneti!) modellünk kb. 30-40%-os parlamenti frakcióig működőképes.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.10.03. 21:36:59

De szépeket mondasz! Egészen beleéltem magam - épp a kocka blogról jöttem, ők IMAP-ot akarnak informatikusok Mo.-i pártját :) - igaz, nem ez a fajta képviselet mozgatja őket, sokkal inkább az informatika érdekében történő lobbitevékenység. De legalább "mozognak" néhányan.
(köszi a segítséget, de még őrjöngök kicsit, sokadszorra sem azt teszi ki, amit akarok - pedig csak ennyi volna a kívánságom, mint amit Nálad látok ;))

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.10.06. 17:30:27

válasz a kérdésre: polgárként számomra megvalósulhatna a manapság teljesen irreális BELESZÓLÁS az ügyeink intézésébe. Azt képzelem ugyanis, hogy ha van egy portál, ahol napi frissítéssel megjelennek az aktuális kérdések, ahhoz - mintegy komment - "előadhatom" saját tapasztalataimból fakadó ötleteimet. Esetleg elvárásaimat fogalmazhatom meg, javaslatokat tehetek. Ez valóban kimerítené a közvetlen beleszólás lehetőségét.
Másik oldalról pedig elkerülhető lenne a képviselők azon fáradozása, hogy saját pecsenyéjükön dolgozzanak - egész egyszerűen rá sem érnének! Annyi munkájuk lenne a dolgos választókkal :). (a többi előnyön még gondolkodom és hozom, ha lesz)
süti beállítások módosítása