e-Képviselő

E-képviselő ma még nincsen sehol a világon. Ez az újfajta képviselő arra vállalkozik, hogy a Parlamentbe kerülve nem egy pártnak engedelmeskedik, és nem is a saját feje szerint dönt, hanem kizárólag választóinak utasításait követi.

Hogyan képes ezt a vállalását teljesíteni?
Úgy, hogy létrehoz egy internetes felületet, ahol a választók folyamatosan nyomon követhetik, hogy milyen kérdésekről kell dönteni a Parlamentben. Ezekről az ügyekről mind-mind szavazhatnak, ha akarnak, és az e-képviselő a többségi döntést viszi tovább az Országgyűlésbe. Valójában választóinak hangján szól, amikor felszólal a Parlamentben, és választónak meghosszabbított keze, amikor szavazógombot nyom. A honlapon önkéntes szakértők is segítik munkáját, akik „lefordítják” közérthető nyelvre a bonyolultabb szakkérdéseket.

Az e-képviselő választóinak kérésére kérdéseket intézhet miniszterekhez, interpellálhat, de akár törvényeket is beterjeszthet.

Az e-képviselő működésével bebizonyítja, hogy nem csak négyévenként lehet fontos a választók álláspontja és akarata.

Az Ön e-képviselője:

Bognár Attila  
független jelölt

(Életrajzom ide kattintva olvasható.)

SZAVAZÁS

CSAK a Hajdú-Bihar 6.sz. EVK választóinak: Szavazás.
(új ablakban nyílik meg)

Namiújság...

  • Főn-x: "Mire jó az IDE? "Nem való koalíciós partnernek, hiszen a képviselőit a választóik utasítják, és a választókat ugye nem lehet "lefizetni"... (2012.03.24. 22:08) Ki, mit tud - velünk kezdeni
  • 1.szóló: Csak Önökön múlik, hogy ott lesz-e a VÁLASZTÓK jelöltje is a szavazólapon a PÁRTOK jelöltjei mellett! (2011.04.29. 08:45) Ha "most vasárnap" lenne a választás...
  • 1.szóló: 3 fontos info: cédula kitöltési MINTA - egyéb e-képviselőkről - rólam. (2011.04.29. 08:41) Ajánlott levél
  • NessieGraf (törölt): Javaslom: Ha munkamániások, ne fogják vissza magukat. De aki állami fizetésben részesülő képviselő az másutt csak társadalmi munkában dolg... (2011.04.28. 02:16) Pár szó a választékról...
  • 1.szóló: Kinek-kinek szíve joga az egyedi védekezés: - postaláda nyílásának bedeszkázása, - telefon kihúzása/kikapcsolása - spamszűrés alkalmazása.... (2011.04.27. 08:19) Szpem vagy sem a kampánylevél?
  • 1.szóló: Egy kedves reakció,s a hivatalosan nevesített viszontválaszom: edemokracia.magyarorszag.hu/forum/posts/preList/156613.page (2011.04.19. 18:36) Időközi parlamenti választás 1.
  • 1.szóló: Nos, a lényeg az, hogy egy-egy eldöntendő típusú kérdésre az a "minden választópolgár" is csupán KETTŐ féle választ adhat! Ami az én szám... (2011.04.07. 02:00) Időközi1 (csak másolat!)

Címkék

5% (1) 750 (2) ajánlás (4) ajánlószelvény minta (1) általános kommentezés helye (1) anyagi (5) arányos (3) baloldal (1) betartás (1) bizalom (2) cédula (2) cégér (1) centrum (2) cikkek rólunk (1) csomag (1) cv (1) demokrácia (5) demokraták (2) demokratikus (2) egész (1) egyéni képviselő (4) egylete (2) életrajzom (1) életutam (2) ellenőrzés (3) ellenzékben (1) előválasztás (1) ember (1) esemény (2) facebook (1) független (1) garancia (2) geréb ágnes (1) gyűjtő (1) hiteles (1) honnan hogyan (3) ide (11) időközi (3) időközi választás (1) illegális (3) indítvány (1) internetes demokrácia (2) interpelláció (1) iwiw (1) jobboldal (1) juddin (1) kampány (4) kampányjáték (1) képviselet (4) képviselő (2) kérdések (2) kérdések javaslatok (2) kétfarkú (1) kinek jó (2) kisebbik rossz (3) kis párt (1) kitöltési minta (1) kívülről (1) költségek (2) kompenzáció (1) kormányon (1) kormányzás (2) kötött mandátum (1) közvetített (3) közvetített demokrácia (1) közvetlen (4) közvetlen demokrácia (3) kreatív (6) kritikus tömeg (5) különleges (1) kulturális (2) kulturális kreatívok (3) küszöb (4) lehetőség (5) lista (2) magamról (1) marketing (1) megfelelő (1) minta (1) mire jó (2) mosópor (1) nép (1) netminiszterelnök (1) oda (2) otthonszülők (1) parlamenti (5) párt (6) pénz (2) pluralista (1) politikai (1) politikus (1) preferenciák (1) program (4) rész (2) részvételi demokrácia (4) rólam (2) szakértői kormány (1) szándéknyilatkozat (1) szavazás (4) szavazóprogram (2) szivárvány (1) szólok (2) témajavaslatok (1) téma nélküli (1) törvényi keretek (1) válasz (3) választás (7) választási (7) választék (2) valódi (1) változás (3) véleményező (2) video archivum (1) Cím.keszi.vár.vány

Naptartó

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

NEM szavazóknak:

Időközi parlamenti választás 1.

2011.03.24. 20:11 1.szóló

 

Hajdú-Bihar megye 6. sz. EVK


székhelye: Püspökladány, 
települései: Báránd, Bihardancsháza, Biharnagybajom, Bihartorda, Földes, Kaba, Nádudvar, Nagyrábé, Sáp, Sárrétudvari,   Szerep,   Tetétlen.

ajánlás ("előválasztás") vége: május 6.

választás napja: június 5.

(2. forduló: június 19.)

Hajdú-Bihar megye 6. sz. EVK

Kedves Választók!

Személyes találkozásunkig ezúton szeretném felajánlani Önöknek egy
VALÓDI képviselő jelölésének és Országgyűlésbe küldésének lehetőségét.

A VALÓDI képviselő
azt képviseli, amivel a választói megbízzák:
- úgy szavaz a parlamentben, ahogy a választói akarják,
- aszerint javasol módosító indítványokat a törvényekhez,
- az általuk feltett kérdéseket továbbítja az illetékesekhez.

A VALÓDI képviselő ennek érdekében:
- folyamatos "on-line" kapcsolatot tart választóival
- utasításaik átvételéhez fórumot biztosít számukra
- heti fogadóóráját mindig másik településen tartja.

A VALÓDI képviselő független:
- független a pártoktól és a frakciófegyelemtől, de
- egyáltalán nem független az őt megbízó választóitól
- visszahívás esetén kész a megbízatása visszaadására.

Amennyiben Önök is szeretnének egy ilyen VALÓDI képviselővel rendelkezni, akkor kérem, őrizzék meg az ajánlószelvényüket egészen a személyes találkozónkig, és amennyiben majd az ott, tőlem hallottakkal is elégedettek lesznek, akkor tiszteljenek meg vele, mint "megbízólevelükkel".

Tehát a viszont látásra!

   Bognár Attila, függetlenként
valódi képviselőjüknek jelentkező

További részletek:

  1. A "képviselő" szavunk eredete (irodalmi emlékeimből felidézve) érdekes:
    - réges régen a szóbeli üzeneteket - a megbízója egy kis, festett KÉPét a nyakában VISELŐ - küldöncre bízták, így az őt hallgatók közben láthatták is, hogy épp kinek a nevében beszél...
     
  2. A valódi képviselő személyes, egyéni "politikusi" képességei másodlagosak (kb. ne dadogjon), hiszen ő "csak" közvetíti a választói akaratát. Épp elég tőle, ha ezt a lehető legpontosabban teszi, és amennyiben a választói többsége mégis elégedetlen lenne ezzel a teljesítményével, akkor önként visszaadja a megbízását. (pár információ rólam, +cv, ha mégis kellene)
     
  3. A valódi képviselő nem is politikus (pláne nem pártpolitikus!), ő csupán csak annyira, és főleg csak olyan tartalommal "politizál", amennyire maguk a választói kérik, amikor képviseltetik vele a saját (közös) érdekeiket.
    Továbbá nem akar egy "nadrággal" két lovat megülni, tehát "semmi pénzért" nem vállalna a képviselőség mellé még egy polgármesterséget is (se).
     
  4. A valódi képviselő dolga nem az, hogy a "politikai elit" tagjaként bármiben "falazzon" a kormánynak, hanem az, hogy lehetőségeihez mérten ellenőrizze azt - továbbá, hogy a választói érdekeit szolgáló kormány-előterjesztéseket támogassa, az azokkal ellentéteseket pedig ne! A "választói érdekeit" pedig folyamatos kapcsolattartással kell megtudnia - minden egyes parlamenti napirendre kerülő kérdésben.
     
  5. A valódi képviselő a "választókerületi pótlék" fedőnevű költségtérítését arra költi, amire azt adják - a budapestieknek a körzetükbe való "kijárásra", a körzetükben lakóknak pedig az Országházba bejárásra - nekem, a "félúton" lakónak tehát félig erre, félig arra. Ám én a havi keret esetleg fel nem használt részét is szeretném valamilyen módon a választókerületben hagyni...
     
  6. A valódi képviselő azért a nem is kevés "tiszteletdíj"-ért minimum, hogy végigüli a parlamenti "munkaidőt" a megnyitástól a berekesztésig, mint ahogyan azt minden más rendes ember teszi, a rendes munkahelyén.
    Ugyancsak legalább hetente tart "fogadóórát", ami persze nem csak egy "óra" tartamú lehet, és nem is csak a kerület székvárosában tartandó, hanem "rotációs" módon a többi, kisebb településen is.
     
  7. A parlamenti szavazások "érdekessége", hogy minden eldöntendő kérdésre csupán KETTŐ valódi válasz létezik: IGEN vagy NEM. Tehát a 4-5 párt SEM szavazhat "4-5" gombbal, vagyis 2-3 párt mindig azonosan fog szavazni - bár legtöbbször más-más indokok alapján. Azonban a pártok képviselőit - még az "egyéni"-eket is! - szinte mindig köti a frakciófegyelem.
      (Amikor ezt nagy ritkán feloldják, azt hívják ők a "lelkiismeretük szerinti" szavazás lehetőségének - hát akkor a többit meg minek nevezhetjük?!)
     
  8. A klasszikus athéni demokráciában a szabad és művelt polgárok közvetlenül vettek részt a városállam fontosabb ügyeinek eldöntésében. A nagyobb lélekszámú államokban erre már fizikailag nem volt mód, így vezették be a képviselet (avagy "küldöttgyűlés") intézményét. Mára azonban az internet révén "fizikailag" már újból lehetővé vált az összes állampolgár közvetlen részvétele a döntésekben.
     
  9. Persze nem kell mindig, mindenkinek minden döntésben részt vennie (részletekért IDE), de ennek a lehetőségét csak nem kéne eldobnunk magunktól 4 évre. Az ebben résztvevők pedig választhatnak, hogy a saját "józan paraszti eszük" használata mellett még kinek a véleményére adnak a saját döntésük meghozatala előtt.
     
  10. Már csak élniük kellene ezzel a lehetőséggel!
    Ennek megvalósítását szolgálja az én képviselőjüknek való jelentkezésem - amit ráadásul még a visszahívhatóságom önkéntes lehetővé tételével is kiegészítek. Ugyancsak megfogadom, hogy a "második választási forduló" előtt saját magamtól nem lépek majd vissza senki "javára" sem!
    (Csak akkor, ha majd a választóim többsége kifejezetten arra utasítana...)
     

Máris érdeklődve várom kérdéseiket, észrevételeiket IDE, kommentekbe 
- vagy IDE levélben: ide.oda.kampany@gmail.com

1 komment

Címkék: választás szavazás garancia ellenőrzés időközi parlamenti választék egyéni képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://ide-ide.blog.hu/api/trackback/id/tr92768263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása